Recept

Rybí polévka se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18728
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Citrony
1 ks Petržel - nať
Rybí polévka se smetanou
350 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
230 g Treska uzená
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
7% Sacharidy 25 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 331 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rybí polévka se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce se silným dnem dáme máslo a necháme rozehřát, pak do něj přidáme cibuli a za stálého míchání na mírném ohni opékáme, dokud nezměkne, asi 10 minut. Přilijeme mléko, přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme je 10 minut.

2

Uzenou tresku dáme na velkou pánev, přelijeme vroucí vodou, necháme 10 minut stát, vodu slijeme a 300 ml uschováme k dalšímu použití. Rybu rozebereme na kousky a odstraníme z ní všechny kosti. Takto připravenou rybu vložíme do mléka a vaříme dalších 10 minut, aby treska byla křehká.

3

Naběračkou s otvory vyjmeme asi třetinu rybího masa a brambor, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme nebo protlačíme sítem, vrátíme do polévky, vmícháme smetanu, petrželku a dle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat citronovou šťávu. Je-li polévka příliš hustá, naředíme ji vodou, ve které jsme měli ze začátku namočenou tresku.

4

Polévku opatrně prohřejeme, ozdobíme snítkou petrželky, plátkem citronu a servírujeme.

Poznámka

Při koupi uzené tresky dbáme na to, aby byla čerstvě vyuzená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept