Recept

Krémová polévka se škeblemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18729
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Na ozdobu
8 ks Mušle srdcovky
1 ks Petržel - nať
Krémová polévka se škeblemi
15 dkg Anglická slanina
1 ks Bobkový list
1 ks Brambory
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
900 g Mušle srdcovky
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 543kJ
6% Sacharidy 21 g
55% Tuky 41 g
19% Sodík 378 mg
70% Bílkoviny 39 g

Krémová polévka se škeblemi postup přípravy receptu:

1

Na silném ohni ve velkém hrnci s malým množstvím vody 3–4 minuty povaříme opláchnuté a kartáčkem vydrhnuté srdcovky a ty, které se při vaření neotevřou, nepoužijeme. Vodu, ve které se vařily, přecedíme a uschováme. Osm srdcovek si necháme na ozdobu v lasturách, ostatní vyloupeme a ty velké nakrájíme na kousky.

2

Pak si dozlatova opečeme slaninu, zbavíme ji nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek. V hrnci rozehřejeme máslo a doměkka na něm opékáme asi 4–5 minut cibuli. Přidáme tymián, krátce opečeme, přidáme bramboru, tekutinu, ve které jsme vařili srdcovky, mléko, bobkový list a na mírném ohni vaříme ještě asi 10 minut.

3

Necháme mírně zchladnout, rozmixujeme nebo sítem protlačíme do mísy, přidáme srdcovky, opečenou slaninu, smetanu a zahříváme ještě 2–3 minuty.

4

Osolíme, opepříme, vmícháme petrželku, rozdělíme na talíře, ozdobíme srdcovkami, snítkou petrželky a můžeme servírovat.

Poznámka

Pro zajímavější vzhled můžeme do každého talíře s polévkou přidat dvě srdcovky i s lasturami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept