Candát s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s hříbky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18730 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Candát obecný |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Hříbky čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 392,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce candáta osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi a vyjmeme. |
2 | Na výpeku podusíme očištěné, nakrájené hříbky s jemně nasekanou cibulí. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a vsypeme nasekanou petrželku. |
3 | Omáčku přelijeme přes porce pečeného candáta a podáváme. |