Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18731

Ingredience

Kořenící pasta
3 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
2 ks Citronela
25 g Garnát obecný
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
25 g Oříšky makadamové
3 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek
Příloha
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka kafrová
1 polévková lžíce Máta
100 g Okurka salátová
Malajská rybí lakša
2 kávová lžička Cukr třtinový
350 g Krevety tygří - loupané
400 ml Mléko sójové
230 g Nudle skleněné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
120 g Olihně
120 g Sójové výhonky
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
900 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 863 kcal
Kilojoule 3 610kJ
24% Sacharidy 87 g
32% Tuky 24 g
53% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Malajská rybí lakša postup přípravy receptu:

1

Kořenící pastu si připravíme tak, že dohladka mixujeme všechny suroviny, které do ní patří, se sušenými čili papričkami, které jsme přelili horkou vodou a v té je nechali 10 minut, aby změkly.

2

Na jedné straně rozřízneme a naplocho rozložíme oliheň, spodní stranu ozdobíme několika šikmými zářezy a pak maso nakrájíme na čtverce o délce strany 2,5 cm.

3

Kořenící pastu za stálého míchání opékáme 5–6 minut na oleji, který jsme si v hrnci rozehřáli. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Podle návodu na balíčku si uvaříme nudle. Do vroucí vody vložíme, zhruba po minutě vyjmeme a prudce ochladíme tekoucí studenou vodou sojové výhonky.

4

Do polévky přilijeme sojové mléko, povaříme 3 minuty, pak přidáme oliheň, krevety, sůl, cukr a vaříme zvolna ještě 4 minuty.

5

Do nahřátých misek rozdělíme nudle, sojové výhonky, přelijeme horkou polévkou, ozdobíme čili papričkou a servírujeme. K polévce zvlášť podáváme okurku, mátu, koriandr, limetu a jarní cibulku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept