Malajská rybí lakša - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malajská rybí lakša
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18731 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
Kořenící pasta | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citronela |
25 g | Garnát obecný |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
25 g | Oříšky makadamové |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Příloha | |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Máta |
100 g | Okurka salátová |
Malajská rybí lakša | |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
350 g | Krevety tygří - loupané |
400 ml | Mléko sójové |
230 g | Nudle skleněné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
120 g | Olihně |
120 g | Sójové výhonky |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
900 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 174,7mg |
Draslík | 876,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 403,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Koriandr mletý, Kurkuma, Oříšky makadamové, Voda pitná, Zázvor celý, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Máta, Okurka salátová, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Olihně, Sójové výhonky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Garnát obecný, Limetka kafrová, Krevety tygří - loupané, Mléko sójové, Nudle skleněné, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malajská rybí lakša postup přípravy receptu:
1 | Kořenící pastu si připravíme tak, že dohladka mixujeme všechny suroviny, které do ní patří, se sušenými čili papričkami, které jsme přelili horkou vodou a v té je nechali 10 minut, aby změkly. |
2 | Na jedné straně rozřízneme a naplocho rozložíme oliheň, spodní stranu ozdobíme několika šikmými zářezy a pak maso nakrájíme na čtverce o délce strany 2,5 cm. |
3 | Kořenící pastu za stálého míchání opékáme 5–6 minut na oleji, který jsme si v hrnci rozehřáli. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Podle návodu na balíčku si uvaříme nudle. Do vroucí vody vložíme, zhruba po minutě vyjmeme a prudce ochladíme tekoucí studenou vodou sojové výhonky. |
4 | Do polévky přilijeme sojové mléko, povaříme 3 minuty, pak přidáme oliheň, krevety, sůl, cukr a vaříme zvolna ještě 4 minuty. |
5 | Do nahřátých misek rozdělíme nudle, sojové výhonky, přelijeme horkou polévkou, ozdobíme čili papričkou a servírujeme. K polévce zvlášť podáváme okurku, mátu, koriandr, limetu a jarní cibulku. |