Treska s kozím sýrem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s kozím sýrem a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 hrst | Hroznové víno |
160 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr kozí |
300 g | Treska aljašská |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 130,7mg |
Draslík | 893,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hroznové víno, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr kozí, Treska aljašská, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s kozím sýrem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Omyté, osušené porce tresky osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je po obou stranách na pánvi na oleji. |
2 | Lišky spolu s očištěnou, nakrájenou mrkví a řapíkatým celerem chvíli podusíme na másle, osolíme a okořeníme snítkou tymiánu. |
3 | Porce tresky upravíme na talíře a podáváme se směsí z hub a čerstvým kozím sýrem ozdobeným ořechy a hroznovým vínem. |
Poznámka
Lišky můžeme použít i sušené.