Pošírovaná štika s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pošírovaná štika s olivami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 18733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
5 g | Libeček |
5 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej rostlinný |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
800 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 65,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Ocet kvasný lihový, Olivy černé, Olivy zelené, Petržel - nať, Štika obecná, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pošírovaná štika s olivami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kořenovou zeleninu, natě, ocet, citron a koření povaříme, přidáme omyté a osolené porce štiky, uvaříme je doměkka. |
2 | Olivy vypeckujeme, nasekáme a spolu s petrželkou podusíme na oleji. Přelijeme přes porce ryby a podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou je vařená zelenina. |