Makrely na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 115,1mg |
Vláknina | 615,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Mouka pšeničná hladká T 650, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté makrely naporcujeme, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce, opečeme na pánvi na oleji a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme očištěné, nakrájené žampiony a spolu s provensálským kořením je orestujeme. Přilijeme bílé víno a krátce podusíme. Vložíme zpět porce makrel a jen prohřejeme. |