Recept

Nákyp s hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18739

Ingredience

6 ks Brambory vařené
500 g Chléb celozrnný pšeničný
400 g Hlíva ústřičná
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 874kJ
23% Sacharidy 82 g
36% Tuky 27 g
58% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Nákyp s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.

2

Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na lžičce másla a po vychladnutí přidáme k chlebu a bramborám. Přimícháme rozšlehané žloutky smíchané s nasekanou petrželkou a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs osolíme a opepříme.

3

Nádivku vložíme do máslem vymazané a mletými ořechy vysypané zapékací mísy.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept