Nákyp s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18739 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Brambory vařené |
500 g | Chléb celozrnný pšeničný |
400 g | Hlíva ústřičná |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 830,1mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 291,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chléb celozrnný pšeničný, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. |
2 | Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na lžičce másla a po vychladnutí přidáme k chlebu a bramborám. Přimícháme rozšlehané žloutky smíchané s nasekanou petrželkou a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Směs osolíme a opepříme. |
3 | Nádivku vložíme do máslem vymazané a mletými ořechy vysypané zapékací mísy. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |