Brambory se žampiony zapečené v chlebu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se žampiony zapečené v chlebu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18742 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené ve slupce |
4 stroužek | Česnek |
2 kg | Chléb pšeničný (bílý) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam uzený 45% |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 286g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Provensálské koření, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se žampiony zapečené v chlebu postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je spolu s očištěnými, nakrájenými žampiony, nasekaným česnekem a provensálským kořením. Přidáme rajčatový protlak, osolíme a opepříme. |
2 | Bochníky chleba na povrchu zkrojíme a vnitřek vydlabeme. Připravenou bramborovou směsí chleby naplníme. Povrch poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. |
Poznámka
Použijeme 4 malé bochníky chleba.