Bramborové ragú s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové ragú s hráškem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18744 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2000 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
1000 g | Hrášek |
8 ks | Karotka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 41g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Karotka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové ragú s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a očištěnou, na kolečka nakrájenou karotku osmahneme v kastrolu na tuku. Přidáme nakrájené brambory, chvíli podusíme a podlijeme horkou vodou. |
3 | Asi 15 minut před koncem dušení vsypeme hrášek, pokrm osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a vše dusíme doměkka. |