Recept

Lilek s česnekem, rajčaty a tymiánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 18754

Ingredience

8 krajíc Chléb konzumní
600 g Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
500 ml Vývar zeleninový
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 999kJ
23% Sacharidy 84 g
17% Tuky 13 g
33% Sodík 651 mg
27% Bílkoviny 15 g

Lilek s česnekem, rajčaty a tymiánem postup přípravy receptu:

1

2 l vody s zeleninovým bujonem přiveďte k varu. Konce lilku odřízněte a nakrájejte na kostičky 3 x 3 cm, nasypte do vroucí vody s bujonem a vařte 8 minut, slijte a jemně vymačkejte přebytečnou vodu.

2

Na rozehřáté pánvi osmažte plátky česneku, přidejte lilek a smažte 5 minut za občasného míchání.

3

Přilijte rajčata, osolte, opepřete a vařte dalších 15 minut.

4

Přidejte čtvrtky rajčat a tymián a duste 10 minut, často míchejte.

5

Podávejte s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept