Zeleninové taštičky z listového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové taštičky z listového těsta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 18757 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole červené sterilované |
1 špetka | Fenykl obecný |
100 g | Kečup |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g | Listové těsto |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 396,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole červené sterilované, Fenykl obecný, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové taštičky z listového těsta postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na pánvi na oleji. Přidáme fazole, kukuřici, směs osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, přilijeme kečup a vše krátce podusíme. |
2 | Listové těsto rozválíme na plát a ten rozdělíme na 4 díly. Na každý díl naneseme podušenou směs a těsto zabalíme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Taštičky pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova. |