Recept

Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18762
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Chilli papričky nakládané
Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
230 g Krabí maso mražené
320 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
6% Sacharidy 20 g
10% Tuky 8 g
72% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Čínská krabí polévka se sladkou kukuřicí postup přípravy receptu:

1

Opékáme cibuli po dobu asi 5 minut v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli na mírném ohni olej. Pak přidáme chilli papričku, česnek, zázvor a asi po minutě zesílíme oheň, přilijeme sherry nebo rýžové víno a vaříme. Když se množství tekutiny zmenší na polovinu, přidáme okapanou kukuřici, krabí maso, kuřecí vývar, sojovou omáčku, pět minut polévku ještě povaříme, pak vmícháme sůl, pepř a koriandr.

2

Odstavíme a tenkým pramínkem vlijeme vejce, důkladně promícháme a rozdělíme do nahřátých misek, kde ji ještě ozdobíme květy, které jsme vyrobili z čerstvých červených čili papriček a ihned servírujeme.

Poznámka

Můžeme použít i řádně okapané krabí maso z konzervy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept