Pikantní rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rybí polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18781 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
24 ks | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
200 g | Paprika sterilovaná |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
400 g | Treska aljašská |
600 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 4g |
Draslík | 610,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Paprika sterilovaná, Rajčata, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Krevety zbavte krunýře, ocas nechte. Krunýře přidejte k rybímu vývaru a vařte 10 minut, poté vyjměte a dejte stranou. |
2 | V hrnci osmažte na rozehřátém oleji cibuli, papriku a chilli. Přilijte víno a vařte 3 minuty, přidejte rybí vývar, rozkrájená rajčata a sůl. |
3 | Zvolna vařte 20 minut. |
4 | Přidejte krevety a ryby, zamíchejte a vařte 6 minut. |
5 | Nasypte petržel, dochuťte a podávejte. |