Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18782

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
900 g Mušle slávky
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
600 ml Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
4% Sacharidy 14 g
44% Tuky 33 g
59% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Polévka se slávkami postup přípravy receptu:

1

Opláchneme, kartáčkem vyčistíme a zbavíme případných byssových vláken slávky. Ty s polámanými schránkami a ty, které při poklepání zůstanou otevřené, nepoužijeme. Pak slávky vaříme pod pokličkou na silném ohni ve velkém hrnci s vínem asi 3-4 minuty. Občas hrncem zatřeseme a zkontrolujeme, zda se slávky otevírají. Ty, které zůstanou zavřené, nepoužijeme. Ty zbylé necháme mírně vychladnout a vodu, ve které se vařily, přecedíme a schováme. Vyloupeme asi dvě třetiny slávek.

2

Na suché pánvi a silném ohni pražíme kmín a semena koriandru, dokud nezačnou praskat a vonět. Pak je v hmoždíři rozmělníme na prášek. V hrnci se silným dnem rozehřejeme 2 lžíce másla a na mírném ohni na něm do změknutí 4-5 minut opékáme cibuli, po přidání česneku a zázvoru zahříváme ještě asi minutu a pak přidáme pražený koriandr s kmínem, kajenský pepř, kurkumu, rybí vývar, tekutinu v níž jsme vařili slávky, smetanu a osolíme a opepříme. Ještě asi deset minut povaříme. Aby nám polévka zhoustla, vmícháme do ní zbývající máslo, rozetřené s moukou na hustou pastu.

3

Přidáme slávky a zhruba ještě 2 minuty prohřejeme. Polévku pak rozdělíme do nahřátých misek, nazdobíme snítkami koriandru a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept