Jednoduchý recept

Polévka se srdcovkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18783
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Kopr čerstvý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
900 g Mušle srdcovky
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rohlíky bílé
2 ks Šalotka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
25 g Šťovík
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 107kJ
17% Sacharidy 63 g
46% Tuky 34 g
28% Sodík 564 mg
71% Bílkoviny 40 g

Polévka se srdcovkami postup přípravy receptu:

1

Vyloupeme srdcovky, které jsme na silném ohni ve velkém hrnci s cibulí a vínem vařili pod pokličkou 3-4 minuty. Ty, které zůstaly zavřené, nepoužíváme. Slijeme a přecedíme tekutinu, ve které jsme srdcovky vařili, a uschováme ji. Cibuli nepoužijeme.

2

Hrnec vypláchneme, na mírném ohni v něm rozpustíme máslo, přidáme celer, šalotky, mrkev a za občasného míchání na mírném ohni restujeme asi 10 minut. Přilijeme zeleninový vývar, tekutinu, ve které jsme vařili srdcovky, přidáme bobkové listy a 10 minut povaříme.

3

Pokud jsou srdcovky velké, nakrájíme je nahrubo, vložíme do polévky zároveň se šťovíkem, přilijeme smetanu a 2-3 minuty zvolna vaříme. Pak osolíme, opepříme a rozdělíme polévku do nahřátých misek, ozdobíme snítkou kopru a servírujeme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept