Recept

Dušený tuňák po baskicku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18784
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

700 g Brambory
2 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
4 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
5 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
900 g Tuňák obecný
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 655kJ
15% Sacharidy 55 g
22% Tuky 16 g
33% Sodík 666 mg
118% Bílkoviny 66 g

Dušený tuňák po baskicku postup přípravy receptu:

1

Cibuli opékáme 8-10 minut za občasného míchání dozlatova v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje. Když cibule změkne a zezlátne, přidáme česnek, opékáme další minutu, přidáme rajčata a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí, asi půl hodiny.

2

Brambory a papriky smícháme a v hrnci je zalijeme vodou, přivedeme k varu, oheň zmírníme a vaříme zvolna 15 minut, až jsou brambory téměř měkké. Pak přidáme rajčatovou směs, tuňáka, sůl, pepř, přikryjeme pokličkou a zvolna 6-8 minut dusíme.

3

Rozehřejeme si na pánvi zbývající olej a opečeme na něm dozlatova po obou stranách krajíčky chleba, odsajeme z nich přebytečný tuk pomocí papírových utěrek.

4

Rozdělíme na talíře a s opečeným chlebem ihned servírujeme.

Poznámka

Na přípravu tohoto pokrmu je možné použít jakoukoli rybu s velmi pevným masem, například žraloka nebo mečouna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Dušený tuňák po baskicku
Ryby máme rádi blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept