Recept

Mořský ďas s tamarindem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18785
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Příloha
400 g Rýže dušená
Obloha
1 ks Koriandr čerstvý
Mořský ďas s tamarindem
2 ks Česnek
1 ks Cibule
85 g Kokosový krém
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
750 g Mořský ďas
1 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tamarindová pasta
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
11% Sacharidy 40 g
15% Tuky 11 g
13% Sodík 253 mg
54% Bílkoviny 30 g

Mořský ďas s tamarindem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi si rozehřejeme olej, opečeme na něm dozlatova česnek, přidáme cibuli a opékáme 3-4 minuty, až cibule změkne. Přidáme mletý koriandr a směs minutu mícháme. Polovinu kurkumy, papriku, kajenský pepř a 2 lžíce vody smícháme a přidáme zároveň s polovinou soli na pánev a na slabém ohni opékáme ještě 1-2 minuty.

2

Na talíř si rozložíme nakrájenou rybu a pokapeme octem. Zbylou sůl a kurkumu smícháme a touto směsí rovnoměrně posypeme rybu, přikryjeme a na 20 minut uložíme do ledničky.

3

Tamarindovou dřeň smícháme v misce se 2 lžícemi vroucí vody a necháme vodu chvíli působit. Když se část dřeně rozpustí a začnou se z ní vydělovat semena, rozpuštěnou dřeň protlačíme sítem a semena a tuhé části nepoužijeme.

4

Kokosový krém, teplou vodu a prolisovaný tamarind dáme do pánve a mícháme, dokud se nám kokosový krém nerozpustí. Pak přidáme kousky ryby i se šťávou, která nám na talíři zůstala, a 4-5 minut vaříme.

5

Na talíře rozdělíme vařenou rýži a na ni upravíme kousky ryby s omáčkou, ozdobíme snítkou koriandru a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept