Recept

Těstovinový nákyp s medvědím česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18794

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny vařené (průměr)
3 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek
1 ks Česnek medvědí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 513kJ
11% Sacharidy 41 g
48% Tuky 36 g
29% Sodík 579 mg
52% Bílkoviny 29 g

Těstovinový nákyp s medvědím česnekem postup přípravy receptu:

1

Na oleji a vyškvařené slanině podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a očištěné, nakrájené žampiony.

2

Přidáme omyté, nasekané listy medvědího česneku, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přimícháme vařené těstoviny a vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.

3

Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

5

Na talíři každou porci ozdobíme omytým, nakrájeným rajčetem a paprikou.

Poznámka

Použijeme jen čerstvé listy medvědího česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept