Těstovinový nákyp s medvědím česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový nákyp s medvědím česnekem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18794 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Česnek medvědí |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Těstoviny vařené (průměr) |
3 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 285,5mg |
Draslík | 340,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kmín celý, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnek medvědí, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový nákyp s medvědím česnekem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji a vyškvařené slanině podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a očištěné, nakrájené žampiony. |
2 | Přidáme omyté, nasekané listy medvědího česneku, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přimícháme vařené těstoviny a vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce. |
3 | Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
5 | Na talíři každou porci ozdobíme omytým, nakrájeným rajčetem a paprikou. |
Poznámka
Použijeme jen čerstvé listy medvědího česneku.