Ovocný salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18799 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
dresink | |
---|---|
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Ovocný salát s kuřecím masem | |
1 ks | Čekanka |
200 g | Kompot ananasový |
200 g | Kompot broskvový |
400 g | Kuřecí maso vařené |
50 g | Mandle plátky |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 217,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Pepř bílý, Sůl, Čekanka, Kompot ananasový, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Kuřecí maso vařené, Mandle plátky, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Pečená (nebo vařená) kuřecí prsa, broskve, ananas a oloupaný pomeranč nakrájíme na malé kousky. Šťávu z pomeranče zachytíme a použijeme při přípravě dresinku. |
2 | Omytý salát a čekanku natrháme na kousky a promícháme s kuřecím masem, ovocem a plátky mandlí. |
3 | Dresink: |
4 | Majonézu smícháme s pomerančovou šťávou, solí a bílým pepřem. Dresink zlehka vmícháme do salátu. |