Uherský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uherský guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
250 g | Cibule |
400 g | Hovězí maso přední |
2 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
350 g | Vepřový bok |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 665,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uherský guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme. |
3 | K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký. |
4 | Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata. |
5 | Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka. |
6 | Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme. |