Thajské rybí kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské rybí kari
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Zelená kari pasta | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Citronela |
1 kávová lžička | Garnátová pasta |
1 ks | Kafirové listy |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
2 ks | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Thajské rybí kari | |
15 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Kafirové listy |
1 ks | Kopr čerstvý |
1 ks | Lilek |
125 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
92,8 g | Rýže dušená |
230 g | Treska aljašská |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 21,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Kmín drcený, Koriandr celý, Koriandr mletý, Šalotka, Sůl, Zázvor celý, Bazalka, Česnek, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Lilek, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Rýže dušená, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Garnátová pasta, Kafirové listy, Kafirové listy, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské rybí kari postup přípravy receptu:
1 | Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr. |
2 | Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu. |
3 | Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi. |