Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18802
Kategorie: Maso

Ingredience

Zelená kari pasta
2 stroužek Česnek
5 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Citronela
1 kávová lžička Garnátová pasta
1 ks Kafirové listy
0,3 kávová lžička Kmín drcený
2 ks Koriandr celý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
1 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor celý
Thajské rybí kari
15 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Kafirové listy
1 ks Kopr čerstvý
1 ks Lilek
125 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
92,8 g Rýže dušená
230 g Treska aljašská
125 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
9% Sacharidy 33 g
17% Tuky 13 g
34% Sodík 671 mg
36% Bílkoviny 20 g

Thajské rybí kari postup přípravy receptu:

1

Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej, přidáme česnek a na středně silném ohni dozlatova opečeme. Přidáme zelenou kari pastu, kterou připravíme rozmixováním všech surovin a přidáním trochy vody dle potřeby nebo můžeme kari pastu koupit již hotovou. Vše krátce opečeme, přidáme lilek a za stálého míchání opékáme, dokud nezměkne, asi 4-5 minut. Přidáme kokosové mléko, přivedeme k varu a mícháme, dokud mléko nezhoustne a mírně se nesrazí. Vmícháme thajskou rybí omáčku a cukr.

2

Na pánev nebo do woku přidáme rybu, kterou jsme si nakrájeli na kousky, rybí vývar a za občasného míchání ještě pokrm dusíme 3-4 minuty, než začne rybí maso měknout. Přidáme nakrájený list makrutu (mauricijská papeda), bazalku a povaříme ještě minutu.

3

Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou čerstvého kopru a servírujeme s vařenou rýží nebo s tenkými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept