Fazolovo-krevetová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolovo-krevetová polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 18812 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
6 ks | Celer - nať |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
250 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 792,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolovo-krevetová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložte 200 g fazolí, přilijte 200 ml zeleninového vývaru a mixujte dohladka. |
2 | Ve větším hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer. Smažte 5 minut do zlatohněda, přisypte rajčata a vařte 5 minut, přilijte vývar, celé fazole, fazolovou směs, pepř, sůl a tymián. |
3 | Vařte na mírném ohni 35 minut, přidejte krevety a vařte dalších 5 minut. |