Sýrové piškoty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové piškoty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18816 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150,1mg |
---|---|
Cholesterol | 66,1mg |
Draslík | 19,7mg |
Vláknina | 94,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové piškoty postup přípravy receptu:
1 | Změklý tuk utřeme se žloutkem, špetkou soli a muškátového oříšku do pěny. Vmícháme prosátou mouku, jemně nastrouhaný sýr a nakonec tuhý sníh z bílku. Hmotu rozetřeme, na plech vyložený alobalem, do 0,5 cm silné vrstvy a pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 240°C, na střední mřížce. Po upečení piškot vyndáme i s alobalem, necháme vychladnout a nakrájíme na různé tvary. Piškoty rozdělíme do talířů a zalijeme horkou polévkou. |