Recept

Telecí mozeček v rosolu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1882
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

10 dkg Husí sádlo
0,3 l Majonéza
1 ks Telecí jazyk
1 ks Telecí mozek
1 ks Vejce slepičí
0,8 l Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,615 kcal
Kilojoule 6 758kJ
1% Sacharidy 3 g
123% Tuky 92 g
48% Sodík 953 mg
350% Bílkoviny 197 g

Telecí mozeček v rosolu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout.

2

Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, oboje nakrájené na plátky. Do tvořítka znovu nalijeme asi půl centimetru vysokou vrsvtu rosolu a necháme opět ztuhnout.

3

Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu.

4

Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme.

Poznámka

Kastrol o obsahu 1 l Rosolovou majonézu připravíme smícháním 1/4l aspiku s majonézou. Mozeček a jazyk předem uvaříme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept