Telecí mozeček v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí mozeček v rosolu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 1882 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
10 dkg | Husí sádlo |
0,3 l | Majonéza |
1 ks | Telecí jazyk |
1 ks | Telecí mozek |
1 ks | Vejce slepičí |
0,8 l | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 790,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 8,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Majonéza, Telecí jazyk, Telecí mozek, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Telecí mozeček v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout. |
2 | Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, oboje nakrájené na plátky. Do tvořítka znovu nalijeme asi půl centimetru vysokou vrsvtu rosolu a necháme opět ztuhnout. |
3 | Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu. |
4 | Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme. |
Poznámka
Kastrol o obsahu 1 l Rosolovou majonézu připravíme smícháním 1/4l aspiku s majonézou. Mozeček a jazyk předem uvaříme doměkka.