Recept

Zapečená treska v jogurtu

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18821

Ingredience

Příloha
250 g Brambory
250 g Hrachové lusky
Na ozdobu
1 ks Petržel - nať
Zapečená treska v jogurtu
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Garam masala
450 g Jogurt bílý
2 kávová lžička Kmín drcený
2 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
900 g Treska aljašská
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
7% Sacharidy 27 g
37% Tuky 28 g
14% Sodík 289 mg
87% Bílkoviny 49 g

Zapečená treska v jogurtu postup přípravy receptu:

1

Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo.

2

Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat.

Poznámka

Šťáva z ryby vám po přelití do hrnce může připadat řídká, po chvíli vaření však dostatečně zhoustne a výborně chutná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept