Zapečená treska v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska v jogurtu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18821 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
250 g | Brambory |
250 g | Hrachové lusky |
Na ozdobu | |
1 ks | Petržel - nať |
Zapečená treska v jogurtu | |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Garam masala |
450 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
900 g | Treska aljašská |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 121,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrachové lusky, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kmín drcený, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl, Treska aljašská, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Garam masala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená treska v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme cukr, římský kmín, jogurt, citronovou šťávu, koriandr, koření garam masala, zázvor, kajenský pepř, rostlinný olej, sůl a pepř. Do velké zapékací mísy nebo do pekáče upravíme rozebraná kolečka cibule a na ně v jedné vrstvě rozložíme po šířce na proužky nakrájenou rybu a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili hned na začátku, a mísu nebo pekáč zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 30 minut. Pak přelijeme vypečenou šťávu do hrnce a znovu pekáč přikryjeme. Šťávu zvolna vaříme, aby se trochu odpařila. Nakonec do ní vmícháme máslo. |
2 | Na talíře s bramborami a dušenými lusky cukrového hrášku upravíme rybu, přelijeme šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme servírovat. |
Poznámka
Šťáva z ryby vám po přelití do hrnce může připadat řídká, po chvíli vaření však dostatečně zhoustne a výborně chutná.