Treska po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po italsku
Treska po italsku
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18823 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Limetka |
1 ks | Petržel - nať |
Příloha | |
500 g | Nudle široké |
Treska po italsku | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
420 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Kapary |
150 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 117g |
---|---|
Cholesterol | 71,6mg |
Draslík | 534,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Mozzarella, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Nudle široké, Filé z aljašské tresky, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Treska po italsku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si omáčku. Nejdříve v hrnci na olivovém oleji opékáme do změknutí (5 minut) cibuli, po přidání tymiánu a česneku opékáme další minutu. Oheň zesílíme, přilijeme víno, vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, rajčata, přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme. Odložíme pokličku a necháme vařit ještě 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme olivy, kapary a bazalku. |
2 | V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky filety z tresky, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut, téměř do změknutí. Vyjmeme z trouby, rybu poklademe plátky mozzarelly a dáme ještě na 5-10 minut zapéct, aby se sýr roztavil. |
3 | Takto po italsku připravenou tresku rozdělíme na talíře a obloženou plátky citronu a petrželkou můžeme servírovat s vařenými nudlemi. |
Poznámka
Na tento způsob můžeme připravit jakoukoli bílou rybu. Vyzkoušet můžete například kambalu.