Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18824

Ingredience

Příloha
500 g Rýže Basmati
Na ozdobu
1 ks Limetka
Rybí kari s cizrnou
1 ks Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
750 g Filé z aljašské tresky
4 polévková lžíce Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kari pasta
1 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
150 ml Vývar rybí
2 polévková lžíce Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
18% Sacharidy 64 g
6% Tuky 5 g
24% Sodík 487 mg
78% Bílkoviny 44 g

Rybí kari s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí.

2

Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme.

Poznámka

Rybí filé můžeme nahradit krevetami, ale v tom případě nedáváme cizrnu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept