Rybí kari s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí kari s cizrnou
Rybí kari s cizrnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18824 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
500 g | Rýže Basmati |
Na ozdobu | |
1 ks | Limetka |
Rybí kari s cizrnou | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna konzervovaná |
750 g | Filé z aljašské tresky |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
4 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Vývar rybí |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 75,9mg |
Draslík | 441,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Česnek, Cibule, Cizrna konzervovaná, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati, Filé z aljašské tresky, Kari pasta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí kari s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Na hladkou kaši rozmixujeme česnek, zázvor, cibuli, které jsme si nejprve za stálého míchání opekli doměkka 4-5 minut v hrnci s rozehřátým olejem. Po odstavení přidáme opečené suroviny do mísy na mixování s rajčaty a rybím vývarem. Rozmixovanou hmotu nalijeme do hrnce, přidáme mletý koriandr, kari pastu, cizrnu a po důkladném promíchání omáčku zvolna dusíme asi 15 minut do zhoustnutí. |
2 | Přidáme kousky ryby a ještě 5 minut vše povaříme tak, aby bylo maso křehké, ale nerozpadalo se. Na 2-3 minuty odstavíme, vmícháme jogurt a čerstvý koriandr. Osolíme, opepříme a s rýží basmati a plátky limety servírujeme. |
Poznámka
Rybí filé můžeme nahradit krevetami, ale v tom případě nedáváme cizrnu.