Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18825

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
1 hrst Citronová kůra
230 g Cizrna
1500 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sůl mořská
300 ml Vývar drůbeží
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 7 g
172% Sodík 3 g
93% Bílkoviny 53 g

Treska s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Tresku opláchneme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak posypeme z obou stran mořskou solí, dáme do mělké nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 48 hodin do lednice.

2

Studenou vodou propláchneme namočenou cizrnu, dáme do velkého hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme podélně rozpůlenou chilli papričku, bobkové listy, celé stroužky česneku, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5-2 hodiny, aby nám cizrna úplně změkla. Pěnu, která během vaření vzniká, odebíráme.

3

Z lednice si vyndáme tresku, osušíme ji papírovými utěrkami, potřeme olivovým olejem, opepříme a na předehřátém grilu 3-4 minuty grilujeme z každé strany. Gril můžeme nahradit žebrovanou pánví. Cizrnu přelijeme horkým kuřecím vývarem a necháme přejít varem.

4

Do talířů rozdělíme cizrnu i s vodou, ve které se vařila, navrch upravíme tresku, posypeme směsí petrželky, česneku, citronové kúry, pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept