Špenátový salát s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s anglickou slaninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18827 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 768,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Ocet vinný, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý špenát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. |
2 | Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme octem a přilijeme trochu vody. Krátce podusíme, ochutíme cukrem, worcesterem, solí a pepřem. |
3 | Špenát upravíme na nahřáté talíře a přelijeme horkým dresinkem. |
4 | Ihned podáváme. |