Rýžový salát s lososem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s lososem a slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18830 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
5 ks | Pepř černý celý |
120 g | Rýže neloupaná (Natural) |
0,5 ks | Salát ledový |
2 ks | Salát Rosso |
200 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Losos - filety, Pepř černý celý, Rýže neloupaná (Natural), Salát ledový, Salát Rosso, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s lososem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou divokou rýži uvaříme doměkka, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a opečeme na pánvi. |
2 | Slaninu nakrájíme na nudličky, vyškvaříme a necháme na papírové utěrce oschnout. |
3 | Do mísy natrháme omytý salát, přidáme nahrubo nakrájený ledový salát, opečenou rýži a vše promícháme. Omytý filet z lososa nakrájíme na kousky, přidáme do mísy a posypeme slaninou. |
4 | Z oleje, nadrceného pepře, soli, citronové šťávy a cukru připravíme zálivku a nalijeme ji na salát. |
5 | Salát podáváme posypaný hoblinkami parmazánu. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty. |