Hrozinkovo-malinové vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrozinkovo-malinové vdolečky
Hrozinkovo-malinové vdolečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vorel |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 18839 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
35 g | Hrozinky |
62 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kardamom |
40 g | Maliny |
70 g | Máslo čerstvé |
115 g | Med včelí |
220 g | Mouka mandlová |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 145,7mg |
Draslík | 159,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 156,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Jogurt bílý, Kardamom, Maliny, Med včelí, Soda jedlá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrozinkovo-malinové vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme máslo a maliny rozmixujeme. V míse smícháme všechny ingredience a nakonec vmícháme mandlovou mouku. |
2 | Na vymazaný plech lijeme kolečka těsta o průměru 5 centimetrů s dostatečným rozestupem. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 15 minut, dokud nebudou okraje zlatavé. |