Francouzská bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská bramborová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 18845 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
200 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 202,6mg |
Draslík | 938,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 319,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jogurt bílý, Majoránka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Vývar uvedeme do varu, přidáme nastrouhané brambory a na mírném ohni povaříme cca 10 min. |
2 | Poté přidáme jogurt s rozšlehaným vejcem. |
3 | Podle chuti přidáme sůl, pepř, majoránku a ozdobíme petželkou. |