Volské oko na topince se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Volské oko na topince se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vorel |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 18846 |
Ingredience
2 plátek | Anglická slanina |
2 plátek | Chléb toastový |
2 ks | Cibulka jarní |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 246,0mg |
Draslík | 220,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 462,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Volské oko na topince se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Na pánev nalijeme olivový olej a smažíme na proužky nakrájenou jarní cibulku. Přidáme vejce a smažíme tak, aby byl žloutek ještě tekutý. |
2 | Toustový chléb opečeme v topinkovači, položíme na talíř a poklademe na plátky osmahnutou slaninou. Navrch dáme volské oko, osolíme a opepříme. |
Poznámka
Vejce můžeme zakápnout holandskou omáčkou.
Rychlá příprava. Vypadá to nádherně a hlavně jsem si pochutnala. Naprostá pochoutka nejen na snídani