Recept

Tvarožníky s vinným šodó

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18847
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

šodó
1 špetka Citronová kůra
1 ks Cukr vanilka
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 dl Víno bílé
Tvarožníky s vinným šodó
20 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hrubá
100 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
150 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
5% Sacharidy 18 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 85 mg
19% Bílkoviny 11 g

Tvarožníky s vinným šodó postup přípravy receptu:

1

Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto.

2

Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách.

3

Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme.

Poznámka

Množství vína upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept