Tvarožníky s vinným šodó - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarožníky s vinným šodó
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18847 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
šodó | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Tvarožníky s vinným šodó | |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 63,7mg |
Vláknina | 674,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarožníky s vinným šodó postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto. |
2 | Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách. |
3 | Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme. |
Poznámka
Množství vína upravíme podle potřeby.