Brazilská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brazilská polévka
Brazilská polévka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 18848 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Cibule |
50 g | Fazole červené sterilované |
100 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
20 g | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kostka | Polévkové kostky Vitana |
0 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 166,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 135,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole červené sterilované, Kmín celý, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brazilská polévka postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme cibuli, kterou necháme zpěnit na oleji, a krátce ji osmahneme s drobně pokrájeným hovězím masem. |
2 | Podlijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme. |
3 | Ke skoro měkkému masu přidáme sterilované fazolky, na proužky nasekané zelené papriky a vše zalijeme masoxovým vývarem. |
4 | Okořeníme špetkou kmínu, majoránky a dovaříme doměkka. |