Brukvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukvová polévka
Brukvová polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 18851 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
120 g | Brukev řepka |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme brukev na drobné kostičky a osmahneme ji na oleji. |
2 | Osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. |
3 | Opražíme si na sucho mouku, zředíme vodou a přidáme do polévky. |
4 | Provaříme a ozdobíme zelenou petrželkou. |