Roštěnky v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnky v marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
250 ml | Olej rostlinný |
10 ks | Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno portské |
Roštěnky v marinádě | |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 180g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 12g |
Vláknina | 88g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 3,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 745,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata sušená sterilovaná, Tymián čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Víno portské, Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnky v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli spolu se sušenými rajčaty a nasekaným česnekem osmahneme na oleji. Po vychladnutí vše smícháme s vínem, zeleným pepřem, tymiánem a bobkovým listem. |
2 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme nadrceným pepřem. Roštěnky vložíme do připravené marinády, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odležet. |
3 | Potom maso opečeme na pánvi nebo na grilu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou americké brambory a zeleninový salát.