Jednoduchý recept

Hříbkový salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1887
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

6 dkg Cibule
70 dkg Hříbky čerstvé
0,1 l Ocet kvasný lihový
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
3% Sacharidy 9 g
34% Tuky 25 g
11% Sodík 215 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hříbkový salát postup přípravy receptu:

1

Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme.

2

Povařené houby i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrbno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept