Recept

Medailonky z panenky s jablky a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18871
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Jablka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová panenka
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 793kJ
10% Sacharidy 35 g
14% Tuky 10 g
36% Sodík 716 mg
87% Bílkoviny 49 g

Medailonky z panenky s jablky a žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zakapeme trochou piva a necháme chvíli odležet.

2

Z vajec, zbylého piva a hladké mouky umícháme těstíčko. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky jablek namáčíme do těstíčka a smažíme na oleji (2 lžíce oleje) na pánvi.

3

Připravené medailonky osmahneme na zbalém oleji po obou stranách, přendáme na talíř a přikryjeme.

4

Ve výpeku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

5

Medailonky upravíme na talíře a podáváme s kolečkem osmaženého jablka a se žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept