Filé v mandlovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé v mandlovém těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Mandle plátky |
75 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 143,2mg |
Draslík | 32,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mandle plátky, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé v mandlovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. |
2 | Z vejce, mléka a 75g hladké mouky umícháme těstíčko, přidáme nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
3 | Porce filé obalíme ve zbylé mouce, v těstíčku a v mandlových plátcích. |
4 | Filé zvolna smažíme na oleji na pánvi asi 5 minut po každé straně. |
5 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo bramborový salát. |