Maso z jednoho hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso z jednoho hrnce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 18875 |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
40 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
1 kg | Vepřová plec |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 99,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Vepřová plec, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso z jednoho hrnce postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na kostičky a opečeme okořeněné tymiánem a majoránkou na sádle. Najemno nakrájenou zeleninu (cibuli, mrkev a celer) na hranolky, zelí na hrubší kousky přidáme i s fazolovými lusky k masu a vše dusíme. Přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni pod poklicí 45 minut. |
2 | Když je maso již téměř měkké, přidáme vařit brambory, nakrájené na větší kousky, sůl a pórek - a dovaříme. |
3 | Před podáváním posypeme čerstvou nasekanou pažitkou a petrželkou. |